Het is voorgeschreven

Het is voorgeschreven

Niets zal jou overkomen behalve datgene wat Allah voor jou heeft bestemd. Wellicht dat je vragen hebt over hoe het Lot werkt. Wat is voorbestemd? Moet ik zelf actie ondernemen en hoe weet ik of het de juiste keuze is? Jij hebt van Allah een eigen wil gekregen, dat betekent dat jij eigen keuzes kunt maken. Wanneer jouw keuze niet overeenkomt met datgene wat Allah voor jou heeft bestemd, dan kan Allah twee dingen doen. 1. Jou laten dwalen en dat je later zelf erachter gaat komen dat het een verkeerde keuze was. Het gevolg is vaak pijn, verdriet en ellende. 2. Hij kan ingrijpen en datgene wat voor jou niet is bestemd van je pad halen en jou naar de goede richting sturen.

Alle zaken in het leven zijn door Allah geschapen met een voorbeschikking. Dat betekent dat Allah alles nauwkeurig heeft berekend, inclusief datgene en alles eromheen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij hebben alle zaken volgens een bepaalde voorbeschikking geschapen.”

(Soerat al-Qamar: 49)

Beste broeder/zuster: De voorbeschikking (het Lot) staat vast. Wanneer Allah ingrijpt (voor je eigen bestwil) kan dat ingrijpen misschien pijnlijk overkomen, je voelt het als een straf of als zware pech, maar Allah beloont jou op dat moment met zegeningen. Hij vergeeft hierbij jouw zonden en stuurt jou hierbij naar de goede richting. Om bij jouw voorbeschikking te komen, dien je zelf in actie te komen. Als jij niet in actie komt, dan kan Allah jou dwingen tot actie. Hij verandert dan jouw situatie zodanig dat je wel in actie moet komen.

Als je situatie plotseling verandert, weet dan dat dit alleen zal gebeuren als Allah dit heeft gewild. Heb vertrouwen in je Schepper en make the rest of your life the best of your life!

440786803-977225357143116-8981357311035981001-n