Geef niet op, Allah is met jou

Geef niet op, Allah is met jou

Het kan zijn dat je momenteel een situatie doormaakt waarin je geen uitweg ziet. Alles lijkt tegelijkertijd op je af te komen en je hebt geen idee hoe je je leven weer op orde krijgt. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Geef niet op, want Allah is met jou. Geef niet op, want Allah biedt een uitweg, en geef niet op, want Allah heeft een plan.

Allah toetst Zijn dienaren om de strijders en de geduldigen te onderscheiden. Dit zijn onder andere de twee groepen onder de gelovigen die later beloningen zullen ontvangen, zowel in dit leven als in het Hiernamaals. Bovendien worden jouw daden getoetst. Strijders zijn zij die vechten met hun innerlijke kracht en goede daden verrichten. De geduldigen zijn zij die hoop en vertrouwen blijven behouden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“We zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie strijders en geduldigen zijn. En Wij beproeven jullie daden.”

(Soerah Mohammed, vers: 31)

Beste broeder/zuster: Voor elke beproeving die je doormaakt, verminder je jouw zonden, krijg je beloningen en word je geleid naar jouw lot. Onthoud dat elke beproeving een begin en een eind heeft. Het einde van jouw beproeving is bekend, maar je kunt het ook versnellen door Allah aan te roepen (dit mag in jouw eigen woorden). Een dua (smeekbede) kan een beproeving stoppen.

Je bent niet alleen, Allah is met jou. Allah beproeft vooral degenen van wie Hij houdt. Allah doet dit niet om het je moeilijk te maken. Bovendien ben je zo geschapen dat je deze beproevingen aankunt. Je staat er niet alleen voor, Allah is met jou. Make the rest of your life the best of your life!

440976355-979093520289633-6531960096485752045-n