Wees niet gehaast in je verlangens

Wees niet gehaast in je verlangens

Het kan zijn dat je gefrustreerd bent geraakt dat bepaalde zaken maar niet in je leven komen. Is het een huwelijkspartner? Een kind? Een baan, een oplossing of een uitweg? Je hebt Allah zo vaak gesmeekt maar er lijkt maar niets te gebeuren. Als Allah wil dan zegt Hij slecht “wees’ en datgene wat je hebt gesmeekt zal op je pad komen maar Allah zal niets vertragen noch iets verhaasten. Alles zal gebeuren volgens Zijn Sublieme Wijsheid. Allah wil dat je op Hem vertrouwt en geduldig bent met het proces ook al kan dat soms frustrerend zijn.

Wanneer je te gehaast bent dan kan het wellicht averechts voor je uitpakken. Dingen kunnen verkeerd gaan lopen, daarom kan Allah je smeekbeden nog in de wacht houden voordat Hij deze beantwoord.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En de mens smeekt om het kwade, net zoals hij om het goede smeekt. En de mens is haastig (van aard)“.

(Soerah Al-Isra vers :11)

Luister goed: Wanneer je iets graag wilt dan weet Allah al ervan, voordat je lippen de smeekbeden uitspreken weet Hij het maar toch blijft Hij geduldig naar je luisteren. Diep van binnen voel jij je misschien verdrietig en gefrustreerd omdat er maar niets gebeurd maar wat jij niet weet is dat Allah misschien allang je smeekbeden heeft verhoord. Achter de schermen gebeuren allerlei dingen om op het juiste moment dat ene gunst op je pad te leggen. Maar het kan ook zijn dat Allah je nog laat wachten zodat je meer beloningen voor je geduld kunt ontvangen.

Vertrouw erop dat alles op het juiste moment in je leven zal komen en als het niet in je leven komt dan krijg je altijd iets beters er voor terug of het zal voor je tot in het Hiernamaals bewaard worden. Heb dus vertrouwen, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ss-1