Momenten wanneer alles tegenzit

Momenten wanneer alles tegenzit

Wanneer je te maken hebt met beproevingen en je het gevoel hebt dat je geen uitweg ziet weet dan dat Allah altijd nabij is. Hij beproeft jou niet om je te tarten of om je het moeilijk te maken maar Hij beproeft je om het beste uit je te halen zodat je in sha Allah in de toekomst andere beproevingen wellicht makkelijker aan kunt.

Als jij momenteel te kampen hebt met een grote beproeving dan zullen toekomstige kleine beproevingen makkelijk te overwinnen zijn. Allah zal jou nooit met iets belasten zonder dat jij in staat bent om het te doorstaan.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah belast geen ziel boven haar vermogen.” (Soerat al-Baqarah: 286)

Luister goed: Voor elke beproeving is er een oplossing, met elke beproeving komt er een beloning en wordt je ziel gereinigd van haar zonden. Allah wil dat jij Hem aanroept (dit mag in je eigen woorden) en Hem om de verlossing smeekt. Zeg ya Allah verlos me van de beproeving. Daarnaast moet je weten dat het altijd erger kon. Er zijn velen mensen die dezelfde beproeving als jou hebben maar dan velen malen erger. Stop met jezelf gek te maken dat dit een straf of een vervloeking is. Stop met jezelf gek te maken dat deze pijn door iemand naar je is gestuurd om je te kwetsen.

Allah kan direct jou verlossen van deze beproeving maar soms moet je door een periode heen zodat je band met Allah sterker gaat worden. Allah houd van je en Hij zal jou zeker een uitweg schenken. Make the rest of your life the best of your life!

 

sd