Alles komt op het juiste moment

Alles komt op het juiste moment

Het kan zijn dat jij jezelf afvraagt wanneer je bepaalde zaken in je leven krijgt of wanneer er een oplossing voor je problemen komen. Je weet dat je geduldig moet zijn maar de omstandigheden waarin je momenteel verkeerd dwingen jou bijna om ongeduldig te zijn. Tegen jou wil ik je het volgend zeggen: Niets komt te vroeg en niets komt te laat.

Allah heeft voor alles een maatstaf bepaald. Alles komt op het juiste moment. Allah wil van jou dat jij op Hem vertrouwt want als jij dat doet dan zal Allah je doelen volbrengen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen, voorzeker Allah heeft voor alles een maatstaf vastgesteld.”

(Soerah at-Talaaq vers 2-3)

Luister goed: Geduld en vertrouwen gaat altijd samen, wanneer je geduldig bent dan heb je vertrouwen en wanneer je vertrouwen hebt dan ben je geduldig. Voor beiden heeft Allah grote beloningen gereedgemaakt. Beloningen op deze wereld en beloningen in het Hiernamaals. Wees niet verdrietig dat je momenteel nog niet datgene hebt wat je graag wilt, wees niet verdrietig dat je momenteel nog geen uitweg ziet. Allah is altijd met degenen die geduldig zijn.

Alles wat jij wilt is in sha Allah nog mogelijk, vraag Allah om je sterker te maken in je geduld en in je vertrouwen. De Engelen smeken genade voor degenen die Allah aanroepen en geduldig zijn tijdens een beproeving. Zeg Al Hamdulilah en hou je sterk. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ss