De momenten dat jij je eenzaam voelt

De momenten dat jij je eenzaam voelt

Het kan zijn dat jij je eenzaam voelt, je hebt geen (echte) vrienden of vriendinnen om je heen. Je wilt heel graag leuke dingen doen maar je hebt niemand om je heen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Je kunt beter een eenzame leeuw zijn dan een populaire schaap. Natuurlijk is het fijn om mensen om je heen te hebben waar je tegen kunt praten maar besef dat velen onder hun wolven in schaapskleren zijn. Ze zullen je uiteindelijk meer schade dan een voordeel leveren. Wanneer Allah ziet dat bepaalde mensen in de toekomst slecht voor je kunnen zijn dan kan Hij ze de toegang tot je leven blokkeren.

Op dit moment is het wellicht niet nodig dat je allerlei mensen om je heen nodig hebt. Dit zijn de momenten die Allah voor jou en Hem heeft bestemd. Leer Allah beter kennen want Hij is je Vriend en Hij is je Helper.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is voldoende als Vriend en Allah is toereikend als Helper.”

(aya van Surah An-nissa vers 4)

Luister goed: Deze eenzaamheid die jij nu voelt is er niet voor altijd. Het heeft een begin en een eind. Er zal in sha Allah een moment in de toekomst komen dat Allah deze eenzaamheid voor goede gezelschap zal vervangen. Kijk naar de velen profeten die zich eenzaam voelden. Allah schonk ze uiteindelijk een partner, een gezin of goede mensen om zich heen. Gedurende hun eenzaamheid riepen ze Allah vaak aan en ze leerde Allah nog beter kennen. Dit kun jij ook doen. Maak gebruik van deze momenten en als je hulp nodig hebt roep Allah aan. Dit kan in je eigen woorden en in je eigen taal.

Denk niet dat het toeval is dat je dit bericht leest, denk niet dat het toeval is dat dit bericht op je situatie slaat. Eenzaamheid is niet fijn maar eenzaamheid is slechts een tijdelijke periode. Alles komt in sha Allah goed. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-0345

Add Comment