Waarom je geen wraak hoeft te nemen

Waarom je geen wraak hoeft te nemen

Als iemand jou onrecht heeft aangedaan dan krijg je misschien de neiging om wraak te nemen of je blijft blijven piekeren maar het is beter om het te laten gaan en dit is waarom. Stressen om iemand zal je energie opzuigen, je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Het heeft geen zin om je druk te maken want het zal je problemen er niet mee oplossen. Het is gebeurd en het is niet leuk maar wraak op iemand nemen is slechts een tijdelijke voldoening wat jou zelf in de problemen kan brengen.

Het is belangrijk om je niet met die negatieve energie mee te laten sleuren, jij verdiend een rustig leven zonder stress en woede. Allah is rechtvaardig want Hij zal jou belonen en Hij zal als Hij wil degene met gelijke munt terugbetalen.

Allah subahanhu wa ta’ala zegt:

“En wie met een slechte daad komt; zij die slechte daden verrichten worden dan slechts vergolden vanwege datgene wat zij deden.”

(Soerat al-Qasas: vers 84)

Luister goed: De wereld zit vol met personen die elke dag onrechtvaardig tegenover de mensen zijn en onrechtvaardig tegenover Allah zijn. Maak je niet druk om deze personen, zij denken dat ze ermee wegkomen maar Allah vergeet niets. Alle materiële zaken die van jou door die persoon zijn afgenomen kan je op een ander manier weer terug krijgen. Natuurlijk als het om iets financieels gaat wil je het tot de cent terug maar bekijk de voordelen en de nadelen hoeveel energie je eraan wilt verspillen.

Het kan zijn dat je moeite mee hebt om het onrecht wat je is aangedaan te laten gaan maar onthoud dat er in sha Allah hele mooie dingen voor jou nog staan te gebeuren, dingen die jou deze negatieve ervaringen doen laten vergeten. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

sa