Wees op je hoede voor giftige situaties

Wees op je hoede voor giftige situaties

Sommige situaties zijn schadelijk en kunnen op de lange termijn nadelige gevolgen hebben. Het kan moeilijk zijn om deze situaties los te laten uit angst voor wat er na komt, bezorgdheid over de reacties van anderen, of de vrees dat je geen betere optie zult vinden. Elke nacht lig je te piekeren en elke ochtend sta je op met een beklemmend gevoel. Weet je wat pas echt spijtig is? Als je op 80-jarige leeftijd terugkijkt en betreurt dat je op jongere leeftijd niet eerder hebt ingegrepen.

Van alles wat je ziet of hebt, heeft Allah meerdere gunsten gemaakt. Het zijn niet slechts enkele gunsten van wat je ziet, maar Allah heeft er ontelbare soorten van gemaakt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.” (Soerah Ibrahim vers 34)

Beste broeder/zuster: Als je je momenteel in een giftige situatie bevindt, of het nu gaat om een huwelijk vol onrecht en geweld, een baan waar ze proberen je weg te treiteren, een deal die nadelig voor je uitpakt, of wat dan ook, dan is het tijd om op de rem te trappen. Vertrouw op Allah, want zolang jij op Hem vertrouwt en alles hebt gedaan om je situatie te veranderen, zal Hij jou iets beters schenken. Genoeg is genoeg. Wees niet bang voor de toekomst, maar vrees het idee dat je voor altijd in deze situatie blijft.

De tijd is aangebroken om een nieuw hoofdstuk te schrijven, de tijd is gekomen om die zwarte bladzijde om te slaan en een leven te creƫren waarin vreugde en innerlijke rust centraal staan. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

fd