Waarom bepaalde zaken eindigen

Waarom bepaalde zaken eindigen

Soms komen er een einde aan bepaalde zaken, zoals een vriendschap, een huwelijk, een baan, een afspraak of iets anders. Het stemmetje in je hoofd vertelt je dat het misschien nooit meer zal worden zoals het was, maar wat je op dat moment niet weet, is dat Allah voor jou een nieuw hoofdstuk heeft geschreven. Wat je op dat moment ook niet weet, is dat Allah jou aan het voorbereiden is op iets groters dan je hebt durven dromen.

Misschien heb jij een afkeer van de situatie, maar is het goed voor je, en misschien hield jij van hoe het was, maar was het slecht voor je.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie, en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht is voor jullie. Allah weet het, en jullie weten het niet.”

Surah Al-Baqarah (2:216)

Beste broeder/zuster: Je wilt toch gelukkig zijn? Je wilt toch meer innerlijke rust en geen zorgen? Accepteer dan dat de omstandigheden veranderen, ook al zie jij nog niet in hoe het allemaal gaat lopen. Accepteer dat Allah Degene is die controle heeft over je situatie. Allah verandert je situatie niet zonder ervoor te zorgen dat er ergens een voordeel voor jou is. Heb vertrouwen in je Schepper Die weet wat Hij doet.

Dat een hoofdstuk eindigt, wil niet zeggen dat het einde van je boek is genaderd. Het is tijd voor een volgend hoofdstuk; het is tijd dat jij de bladzijde omslaat en je leven vol vreugde gaat leven. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

sd