Neem risico’s

Neem risico’s

Misschien twijfel je al een tijdje, misschien ben je bang dat het fout zal gaan, maar laat me je dit zeggen: Als je de verkeerde keuze maakt, heeft Allah een uitweg voor je. Het heeft geen zin om maanden of jaren te blijven twijfelen. Het heeft geen zin om elke dag te stressen over welke beslissing je moet nemen. De tijd is gekomen dat je naar voren stapt, de tijd is gekomen dat jij je dromen gaat realiseren.

Alles in het leven, of je nu actie onderneemt of niet, is een risico. Trouwen is een risico, niet trouwen is een risico, scheiden is een risico, een baan nemen is een risico, werkloos blijven is een risico, ontslag nemen is een risico; alles is een risico. Dus maakt het niet uit of je lachend of huilend het veld op gaat, uiteindelijk zul je het veld moeten betreden. Wees een winnaar.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voel je niet vernederd en treur niet: jullie zijn de winnaars, als jullie ware gelovigen zijn.”

(Soerat Aali Imraan: 139)

Beste broeder/zuster: Jij bent een winnaar. Jouw leven kan snel en positief veranderen. De reden waarom je nog steeds op dezelfde plek bent, is omdat je twijfelt, bang bent en geen risico’s durft te nemen. Je vindt je huidige situatie veilig en comfortabel, maar aan de andere kant verlang je naar verandering. Wat je ook kunt doen is eerst het istikhara verrichten en dan de stap nemen. Maar laat het duidelijk zijn dat nu moment is gekomen dat je besluit om een nieuwe hoofdstuk te beginnen.

De tijd is gekomen om beslissingen te nemen, de tijd is gekomen om te kiezen tussen winnen en verliezen. Wees niet bang, want Allah zal je op alle fronten ondersteunen. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-2