Het is tijd om wakker te worden

Het is tijd om wakker te worden

Heb je weleens het gevoel gehad dat je vastzit in het leven? Elke dag lijkt hetzelfde, je vervult je verplichtingen en aan het einde van de dag vraag je je af waar de tijd gebleven is. Het is tijd om wakker te worden, het is tijd om je los te maken van de situatie waarin je je bevindt. Je huidige situatie is geen ramp; met Allah’s wil kan alles rechtgezet worden, maar daarvoor moet je wel ontwaken. Als je je onprettig voelt in je huidige situatie, moet je op de rem trappen. Zoek hulp, vraag om advies, kom in actie en laat het verleden achter je.

Elke moeilijkheid in het leven heeft een oplossing, elke duisternis heeft zijn verlichting. De vraag is niet óf het opgelost kan worden, maar wanneer het opgelost zal worden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting.”

(Surah Ash-Sharh, aya 5,6)

Beste broeder/zuster: Allah zegt niet dat de verlichting ná de moeilijkheid komt, maar Hij zegt dat met de moeilijkheid de verlichting komt. Dat betekent dat elke beproeving die je tegenkomt een oplossing heeft. Om die oplossing te zien, moet je ontwaken, stel grenzen in je leven. Genoeg is genoeg, je hebt al genoeg doorstaan. Nu is het, met Allah’s wil, de tijd om je leven op orde te zetten, nu is het tijd om vooruitgang te boeken. Toon berouw voor je zonden en vraag Allah om je kracht te geven.

Het zal niet lang duren voordat alle stukjes op hun plaats vallen, het zal niet lang duren voordat je weer kunt glimlachen. Allah wil dat je in beweging komt, dus zoek hulp en accepteer die ook. Make the rest of your life the best of your life!

dff