Waarom er nog hoop is

Waarom er nog hoop is

Net toen de rups dacht dat het einde van de wereld was gekomen, werd het een vlinder. Een rups ondergaat een moeilijke tijd. Het is een gemakkelijke prooi voor anderen, het kan zich moeilijk bewegen en elke dag kan het einde naderen. Maar de rups ondergaat een proces om zich te transformeren tot een prachtige vlinder. Was de vlinder bang tijdens dit proces? Misschien wel, maar het had wel het volste vertrouwen in haar Schepper dat alles goed zou komen.

Zo is het ook met jouw leven. Jij bevindt je in een proces; je toestand is niet permanent, het is een momentopname met een begin en een einde. Gedurende dit proces leert Allah jou zaken die je straks kunt toepassen in jouw toekomst.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, het zijn de geduldigen aan wie hun beloning zonder berekening zal worden gegeven.”

(Soerat az-Zoemar: 10)

Beste broeder/zuster: Als jij geduldig bent met het proces, dan zul jij uiteindelijk daarvoor beloond worden. Wees niet bang of verdrietig als je op dit moment geen idee hebt hoe je problemen opgelost gaan worden. In plaats daarvan moet je jezelf afvragen of je toestand je sterker of zwakker maakt. De bedoeling is dat je toestand je sterker maakt omdat je het volste vertrouwen in Allah hebt gelegd.

Twijfel dus niet aan wie je gisteren was, accepteer wie je vandaag bent en werk aan jezelf om de persoon te worden die je graag wilt zijn, in sha Allah, morgen. Jouw leven kan prachtig worden, maar daarvoor moet je eerst het proces doorlopen. Alle succesvolle personen hebben een moeilijke tijd gehad, ze hebben fouten gemaakt, ze hebben mislukkingen meegemaakt, maar ze hebben nooit opgegeven. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-12