Laat je verleden los

Laat je verleden los

Wanneer jij eindelijk je verleden loslaat, komt er iets beters op je pad. Laat het gaan; er zijn bepaalde zaken, bepaalde mensen, bepaalde gevoelens of bepaalde ervaringen die je moet loslaten omdat ze je in het verleden gevangen houden. Zolang je jezelf blijft afvragen waarom je verleden anders is gelopen dan je had gewild, of waarom bepaalde situaties zijn gebeurd, blijf je gevangen en kom je niet vooruit. Besef dat alles wat je in het verleden hebt meegemaakt, voorbestemd was. Allah wil dat je je verleden loslaat en aan je toekomst gaat werken. Ook wil Hij dat je voor het Hiernamaals werkt. De shaytan wil er alleen maar voor zorgen dat je niet vooruitkomt door je telkens aan je verleden te herinneren.

Vertrouw op Allah dat alles in je leven goed zal komen, vertrouw op Allah dat je verleden geen grote invloed op je toekomst zal hebben zolang je beseft dat Allah controle heeft over je hele leven.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt, is er niemand die jullie kan overwinnen. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is er dan die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.” (Soerat Aali Imraan: 160)

Beste broeder/zuster: Je kunt alleen verder in het leven komen als je jezelf bevrijdt van het verleden. Je kunt alleen verder komen in het leven als je nu besluit om positief verder te gaan. Je hebt geen excuses van anderen nodig omdat ze je onrecht hebben aangedaan, je hoeft geen wraakplannen te smeden omdat je niet hebt gekregen wat je moest krijgen. Het verleden is voorbij en de toekomst is nog niet aangebroken. “Het beste wraak is groot succes”. Allah zal je met al je zaken helpen en ervoor zorgen dat je weer gelukkig wordt.

Laat los wat ervoor zorgt dat je niet vooruitkomt. Waarom zou Allah je niet iets beters schenken? Waarom zou Allah er niet voor zorgen dat je weer gelukkig wordt? Allah houdt van je en Hij weet precies wat je nodig hebt, dus vertrouw op je Schepper. Make the rest of your life the best of your life!

dssa