Laat je verleden los

Wanneer jij eindelijk het verleden los gaat laten, komt er iets beters op je pad. Laat het gaan, er zijn bepaalde zaken, bepaalde mensen, bepaalde gevoelens of bepaalde ervaringen die je moet laten gaan omdat ze jou in het verleden gijzelen. Jij hebt de leiding, jij bent de hoofdrolspeler in jouw leven. Vraag jezelf het volgende af: Vertrouw ik op Allah dat Hij degene is die deze zaken/mensen, gevoelens/ervaringen uit mijn leven heeft gehaald?

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.” (Soerat Aali Imraan: 160)

Luister goed: Je kunt alleen verder in het leven komen als je jezelf gaat bevrijden van het verleden. Je kunt alleen in het leven verder komen als je nu besluit om positief verder te gaan. Je hebt geen excuses van een ander nodig omdat ze jou onrecht hebben aangedaan, je hoeft geen wraakplannen te smeden omdat je niet hebt gekregen wat je moest krijgen. Het verleden is voorbij en de toekomst is nog niet aangebroken. “The best revenge is massive success”. Allah zal jou verder in het leven leiden zolang je Hem aanroept en besluit om de rest van je leven het beste van je leven te maken. Make the rest of your life the best of your life!

 

117444872-1474947076025319-3940965556026648133-n

 

 

Add Comment