Denk ook eens aan jezelf!

Denk ook eens aan jezelf!

Heb je weleens het gevoel dat je constant de problemen van anderen aan het oplossen bent? Zeg je vaak ja, terwijl je eigenlijk nee zou willen zeggen? Onthoud dan het volgende: Je kunt jezelf op de eerste plaats zetten en daar is helemaal niets mis mee. Je bent geen egoïst als je eerst aan jezelf denkt. Want hoe kun je anderen helpen als je niet eerst jezelf kunt helpen? Jouw energie is kostbaar en je moet dingen doen met een goed gevoel.

Iedereen wordt door Allah onderhouden, wat betekent dat zelfs als je nee zegt tegen iemand van wie je houdt, die persoon op de een of andere manier toch geholpen zal worden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.” (Soerat Hoed: 6)

Beste broeder/zuster, misschien is het je familie, misschien zijn het je vrienden of vriendinnen en ben je daarom geneigd om hen altijd op de eerste plaats te zetten, maar je voelt je energie laag en wilt eerst aan jezelf werken. Je begaat geen zonde als je ook aan jezelf denkt, je begaat geen zonde als je een keer nee zegt. Je hoeft je niet schuldig te voelen, want jouw gezondheid is belangrijk en Allah wil dat we mensen helpen, maar Allah wil ook dat we onszelf helpen.

Vanaf nu ga jij ook aan jezelf denken, vanaf nu ga jij op een goede manier ook nee durven te zeggen. Mensen zullen uiteindelijk begrip tonen en zo nee zeggen hoef je niet schuldig over te voelen. Allah is met je.

sd-2