Hoe om te gaan met teleurstellingen

16387859_647348375451864_9106567461086810930_n

Hoe om te gaan met teleurstellingen

Wellicht dat jij je laatste tijd down voelt omdat je teleurgesteld bent dat bepaalde zaken mislukt zijn. Gaat het om het huwelijk? Een baan die je graag wilde of iets wat je graag had gewild. Je bent teleurgesteld en je hebt geen idee hoe hiermee om te gaan. Ik heb goed nieuws voor je, er staan in sha’Allah mooie dingen voor jou te gebeuren.

In het begin heb jij een afkeer van de situatie, het is een teleurstelling omdat je niet weet of je ooit nog gelukkig gaat worden, maar wat jij wellicht niet weet is dat je juist gered bent van nog meer ellende of dat er iets moois op je pad is gelegd.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Wees niet verdrietig, Allah heeft ontelbare gunsten van datgene wat jij wilt geschapen. Voorbeeld je wilde iemand trouwen maar de weg naar het huwelijk is mislukt. Allah heeft 7,5 miljard mensen op aarde gezet, daarvan zijn ,4,5 miljard vrouwen, 3 miljard mannen, miljoenen gelovigen, duizenden van jouw afkomst, honderden vrijgezellen, en tientallen die bij je passen. Waarom maak je dan zorgen om 1 persoon? Hetzelfde geld ook voor een baan of een ander zaak.

Allah sluit bepaalde deuren omdat Hij andere deuren voor jou heeft geopend. Sommige deuren sluit Hij omdat ze jou zouden leiden naar jouw ondergang. Dat een deur voor je sluit wil niet zeggen dat er geen andere deuren zijn? Allah heeft het beste met je en jij gaat in sha Allah gauw weer gelukkig zijn. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment