Hoe om te gaan met teleurstellingen

Hoe om te gaan met teleurstellingen

Misschien voel je je de laatste tijd neerslachtig omdat je teleurgesteld bent dat bepaalde dingen niet zijn gelukt. Gaat het om je huwelijk? Een baan die je graag wilde, of iets anders wat je graag had gewild? Je voelt je teleurgesteld en je weet niet hoe je hiermee moet omgaan. Ik heb goed nieuws voor je: er staan, in sha’Allah, mooie dingen voor jou te gebeuren.

In het begin heb je een hekel aan de situatie. Het is een teleurstelling omdat je niet weet of je ooit nog gelukkig zult worden. Maar wat je misschien niet weet, is dat je juist gered bent van nog meer ellende, of dat er iets moois op je pad is gelegd.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Beste broeder/zuster: wanneer iets uit je leven verdwijnt, gebeurt dit met de Wil van Allah. Je moet dit accepteren, want niets kon het tegenhouden en niets kon het behouden behalve met de Wil van Allah. Hoeveel mensen getuigen momenteel dat hun leven nu positief is veranderd omdat datgene wat van hen is afgenomen, is vervangen door iets beters? Allah is Degene die dat “wereldse” voor je kan doen vervangen door iets beters. Het is in tijden van geduld en tijden van vertrouwen dat je de beloningen gaat ontvangen.

Allah sluit bepaalde deuren omdat Hij andere deuren voor jou heeft geopend. Sommige deuren sluit Hij omdat ze jou zouden leiden naar je ondergang. Dat een deur voor je sluit, wil niet zeggen dat er geen andere deuren zijn. Allah heeft het beste met je voor, en jij zult, in sha Allah, snel weer gelukkig zijn. Make the rest of your life the best of your life!

ds-10