Jij bent de enige die dit kan doen

Jij bent de enige die dit kan doen

Niemand gaat het boek voor je schrijven dat je wilt schrijven, niemand gaat je rijexamen voor je afleggen, niemand gaat voor je studeren zodat je de toets goed kunt maken, niemand gaat de push-ups voor je doen zodat je afvalt. Jij bent de enige die dit kan doen. De tijd is gekomen om je verantwoordelijkheid te nemen, de tijd is gekomen om alle excuses opzij te zetten en actie te ondernemen. Je hebt te lang getwijfeld en te veel tijd verspild. Nu is het moment aangebroken om er volledig voor te gaan.

Je moet geduldig zijn met alle momenten die niet gaan zoals je had gehoopt dat ze zouden gaan. Momenten die pijnlijk voor je zijn. Met vertrouwen in Allah en geduld zul je beloond worden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, het zijn de geduldigen die hun beloning zonder berekening zullen ontvangen.”

(Soerat az-Zoemar: vers 10)

Beste broeder/zuster: Wie de honing wil proeven, moet eerst langs de bijen. En ik kan je nu al zeggen dat honing lekker zal smaken. Ja, het gezoem (influisteringen) kan je angstig maken, ja, de steken (beproevingen) kunnen pijnlijk zijn, maar uiteindelijk kom je in sha Allah bij de honing (beloning). Hoeveel mislukkingen je ook hebt meegemaakt of nog zult meemaken, het is nog steeds allemaal mogelijk. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat zij hetzelfde pad als jij hebben bewandeld en ook hen is het gelukt.

Weet dat Allah jou zal helpen, weet dat Allah je pad zal verlichten. Het is nu allemaal aan jou; wil je dat je leven op orde komt en dat je vreugde en geluk vindt, of wil je blijven hangen in allerlei excuses waarom het je niet zal lukken? De keuze is aan jou, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

df-2