Waarom jij deze beproevingen krijgt

Waarom jij deze beproevingen krijgt

Allah geeft de zwaarste beproevingen aan Zijn sterkste dienaren. Je vraagt je misschien soms af waarom jij al deze dingen mee moet maken, je vraagt je misschien soms af waarom jou dit moet overkomen, kun jij dit wel allemaal aan? Heb je gewoon pech, is het een vloek, is het een straf of is er iets anders aan de hand? Al die vragen maken je onzeker maar weet dat alles wat je meemaakt voorgeschreven is en niet voor altijd zal zijn. Er gaat een moment komen dat alles in sha Allah weer normaal gaat worden.

Jij bent geschapen met een bepaalde vermogen, dat betekent dat Allah jou zo heeft gemaakt dat alles wat jij meemaakt aan zou moeten kunnen. De kracht die jij bezit zit in jou en wordt bestuurd door je eigen gedachten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah belast geen ziel boven haar vermogen.”

(Soerat al-Baqarah: 286)

Hoe geweldig is het dat Allah Zijn vertrouwen in jou heeft gelegd? Hoe geweldig is het dat Allah Zijn beloningen voor jou heeft gereserveerd? Hij heeft jou speciaal uitgekozen omdat jij degene bent die deze beproeving aan kan. Hoe zwaarder de beproeving des te groter je beloning. De beloning kan van alles zijn. Het kan een huwelijkspartner zijn, een gezin, een nieuwe baan, rust, vergiffenis of iets anders wat in je voordeel zal zijn.

Elke beproeving is een momentopname, het heeft een begin en het heeft een eind. Het is er niet voor eeuwig. Tijdens deze momentopname worden je zonden kwijtgescholden, je wordt geleid naar je “lotsbestemming”, je krijgt de beloningen en Allah zal in sha Allah tevreden over je zijn. Als Allah vertrouwen in jou heeft dan moet jij ook vertrouwen in Allah hebben. Wees sterk en wees niet bang. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-5890