Speciale boodschap voor jou

Speciale boodschap voor jou

Het kan zijn dat je in het verleden en heden veel goede dingen voor anderen hebt gedaan, maar zelf ervaar je alleen maar tegenslagen. Het lijkt alsof je alleen maar gekwetst en teleurgesteld wordt. Soms hoor je dat stemmetje in je hoofd dat fluistert dat je anderen niet meer moet helpen. Maar laat mij je dit zeggen: al het goede dat je ooit hebt gedaan en nog steeds doet, zal door Allah beloond worden. Wanneer dit zal gebeuren is niet belangrijk; wat wel belangrijk is, is dat je voor je goede daden het goede terug zult krijgen. Dit kan op verschillende manieren worden beloond, zoals vergeving van zonden, verbetering van je gezondheid, een huwelijkspartner, een gezin, een baan, leiding, maar het kan ook voor je worden bewaard tot in het Hiernamaals, en dat is de beste beloning.

Allah heeft een belofte gemaakt: wie het goede doet, zal een goed leven krijgen. Een goed leven betekent niet een leven zonder beproevingen, maar een leven vol zichtbare en onzichtbare gunsten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wie het goede doet, man of vrouw, en hij gelooft: voorwaar, aan hem geven Wij een goed leven. En Wij zullen hen zeker belonen met hun beloning, volgens het beste wat zij plachten te doen.”

(Soerat An-Nahl: 97)

Beste broeder/zuster: blijf het goede doen, ook al is het iets kleins. Weet dat goede daden de slechte daden uitwissen. Weet dat goede daden jou dichter bij Allah brengen en weet dat goede daden jou innerlijke rust zullen geven. Wees niet teleurgesteld dat de beloningen voor het goede uitblijven. Wees niet teleurgesteld dat je momenteel niet hebt wat je nastreeft. Ergens in het universum is het goede onderweg naar jou. Het zal op het juiste moment en op de juiste plaats aan jou worden geschonken.

Denk niet dat ik je dit vertel om je een goed gevoel te geven; denk niet dat het toeval is dat jij dit leest. Ik vertel jou dit omdat Allah dit wil en dit de waarheid is. Allah is Degene die alles onder controle heeft. Twijfel dus niet aan jezelf noch aan het goede dat je doet. Make the rest of your life the best of your life!

ds-14