Wanneer je vastloopt in het leven

Wanneer je vastloopt in het leven

Er zijn mensen die vastlopen in het leven. Bijvoorbeeld, ze zitten vast in een huwelijk vol ellende, maar kunnen zichzelf niet voorstellen om gelukkig te zijn als single of om opnieuw gelukkig te trouwen. Of ze bevinden zich in een situatie waarin ze bepaalde dingen kunnen loslaten, maar ze zijn bang dat ze nooit meer iets soortgelijks of beters zullen vinden. Angst is de meest vernietigende ziekte die er bestaat. Angst doodt dromen, angst doodt hoop, angst brengt je naar het ziekenhuis, angst verlamt je op momenten dat je de gunsten van Allah zou kunnen grijpen.

Het leven bestaat niet alleen uit wat je op dit moment ziet. Er valt meer te halen, er valt meer te zien, en de gunsten van Allah zijn overal. Het enige wat je hoeft te doen, is actie ondernemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahiem: 34)

Beste broeder/zuster: Wanneer je vastloopt in het leven, moet je jezelf de volgende vragen stellen: Ben ik op dit moment gelukkig? Is deze situatie nog lang vol te houden voor mij? Als het antwoord nee is, wordt het tijd om offers te maken, want de offers die je vandaag maakt, zijn de gunsten van morgen. Je verdient het om gelukkig te zijn, je verdient het om rust in je hoofd te vinden. Soms moet je pijnlijke keuzes maken, maar je moet vertrouwen hebben dat Allah jou in de nabije toekomst iets beters zal schenken. Je hoeft niet perse extreme acties te ondernemen, maar je dient wel opzoek te gaan naar oplossingen, oplossingen die jou dichterbij innerlijke rust brengen. Elke dag stressen zal je alleen maar zwakker maken.

Vastlopen in je leven kan aanvoelen als een moeras. Hoe langer je erin zit, hoe dieper je zakt. Zodra je heel diep bent gezakt, is het moeilijk om eruit te komen. Vertrouw op Allah, vertrouw op jezelf en make the rest of your life the best of your life!

df-3