Het is nooit te laat

Het is nooit te laat

Het kan zijn dat je op dit moment het gevoel hebt dat je hebt gefaald. Je kijkt om je heen en ziet anderen die bezitten wat jij ook zou willen, zoals een huwelijkspartner, een gezin, een leuke baan, een goede woning, of iets anders. Misschien voel je je achterop raken, angstig voor de toekomst en onzeker over hoe alles goed zal komen. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Vertrouw op Allah.

Allah heeft voor alles een plan. Alles zal op het juiste moment komen. Allah wil dat jij op Hem vertrouwt, want als je dat doet, zal Hij je doelen verwezenlijken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen, voorzeker Allah heeft voor alles een maatstaf vastgesteld.”

(Soerah at-Talaaq vers 2-3)

Beste broeder/zuster: Vergelijk jezelf niet met anderen die hebben wat jij (nog) niet hebt. Voor jou is alles nog mogelijk, in sha Allah. Wat je nu (nog) niet hebt, kan mogelijk schadelijk zijn voor je leven, en daarom houdt Allah het voor je achter. Ondertussen beloont Allah jou voor je geduld en vertrouwen. De beloningen hiervoor zul je later in je leven of in het Hiernamaals ontvangen. Wat jij moet doen, is vertrouwen op Allah, geduldig zijn, en kleine stappen maken richting je doelen.

Denk niet dat ik je valse hoop wil geven, denk niet dat het toeval is dat je dit leest. Weet dat Allah alles onder controle heeft en dat er altijd hoop is om je doelen, in sha Allah, te bereiken. Make the rest of your life the best of your life!

ds-39