Waarom je beter single kunt blijven

Waarom je beter single kunt blijven

Blijf single totdat je iemand tegenkomt die je leven verbetert. Als je jezelf dwingt om te settelen omdat je bang bent om alleen te eindigen, omdat je vrienden gesetteld zijn, omdat je tegen de klok vecht, of om een andere reden die later misschien spijt zal veroorzaken, is het beter om single te blijven tot Allah een uitweg biedt. Een partner moet een meerwaarde aan je leven geven en geen last op je schouders zijn. Trouw dus niet omdat je getrouwd wilt zijn, maar trouw omdat je een nieuw hoofdstuk aan je leven wilt toevoegen dat je verder zal brengen.

Het nemen van overhaaste beslissingen zoals trouwen om getrouwd te zijn, kan averechts werken. Het is alsof je om problemen vraagt. Je bent met elkaar getrouwd, maar je hebt geen idee waarom.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En de mens vraagt om het kwade, net zoals hij om het goede vraagt. En de mens is haastig van aard.”

(Soerah Al-Isra 17:11)

Beste broeder/zuster: hoeveel koppels zijn momenteel met elkaar getrouwd maar hebben geen huwelijk. Ze wonen slechts samen, er is geen liefde, communicatie of vooruitgang. Dat is geen huwelijk. Als jij morgen getrouwd wilt zijn, dan kan dat. Maar wil je niet gelukkig zijn? Wil je niet dat het huwelijk een meerwaarde aan je leven geeft? Als eerste moet je weten wat je wilt. Vraag Allah om een goede partner, een partner die Allah vreest en die jou dichter bij Hem brengt. Daarnaast moet je aan jezelf werken, wees de persoon die een meerwaarde aan je toekomstige partner kan bieden, in sha Allah.

Maak je geen zorgen dat je nu niemand hebt, stop met luisteren naar dat stemmetje dat zegt dat je alleen zult blijven, dat je geen kinderen meer kunt krijgen, dat je gescheiden bent (met of zonder kinderen), maar begin met dua, met vertrouwen, geduld, focus en actie. Make the rest of your life the best of your life!

jk