Tijd om een beslissing te nemen

Tijd om een beslissing te nemen

Jij hebt niet meer tijd nodig, je moet een beslissing maken. Wellicht dat je al een tijdje aan het twijfelen bent, wellicht dat je angst hebt dat het verkeerd gaat uitpakken maar laat ik je het volgende zeggen: Wanneer jij de verkeerde keuze maakt dan heeft Allah een uitweg voor je. Het heeft geen zin om nog maanden of jaren over datgene waar je over twijfelt na te denken. Als je het istikahara gebed hebt verricht en de tekens voor jou duidelijk zijn dan dien je de stappen te ondernemen die noodzakelijk zijn.

Alles wat jij in het leven onderneemt of niet onderneemt is een risico. Trouwen is een risico, niet trouwen is een risico, scheiden is een risico, een baan nemen is een risico, werkloos blijven is een risico, ontslag nemen is een risico, alles in het leven is een risico. Als zowel het slagveld als zitten op de tribune een risico is dan kan je net zo goed vol vertrouwen het slagveld op gaan en gaan vechten om je persoonlijke doelen te behalen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voel jullie niet vernederd en treur niet: en jullie zijn de winnaars, indien jullie (ware)gelovigen zijn.”

(Soerat Aali Imraan: 139)

Luister goed: Jij bent een winnaar, je leven kan in een korte periode drastisch positief veranderen. De reden waarom jij nog steeds bent waar je altijd bent is omdat je twijfelt, omdat je angst hebt en omdat je geen risico’s neemt. Je vind hoe het nu gaat veilig, comfortabel of je hebt angst maar van de andere kant wil je graag veranderingen zien.

De tijd is gekomen dat je die beslissing gaat maken, de tijd is gekomen dat jij de keuze gaat maken tussen winnen en verliezen. Wees niet bang want Allah zal jou ondersteunen. Make the rest of your life the best of your life!

s-17