Het is nog niet afgelopen

Het is nog niet afgelopen

Het kan zijn dat je huwelijk in een nachtmerrie is geëindigd, je droombaan aan diggelen is, je grote plannen mislukt zijn. Wat er ook is gebeurd het is nog niet afgelopen. Daar waar de wereld een punt voor je heeft gezet daar maakt Allah een komma van. Alles is nog voor jou in sha Allah mogelijk. Je huwelijk kan worden vervangen door een betere huwelijk of je kan er iets beters voor terugkrijgen. Je droombaan kan weer worden opgestart of je kan er iets beters voor terugkrijgen. Je grote plannen kunnen worden vervangen door betere plannen of je kan er iets beters voor terugkrijgen. Wat het ook is, het is nog niet afgelopen.

Er zijn voldoende uitwegen, er zijn voldoende kansen en er zijn voldoende mogelijkheden om datgene wat je nu kwijt bent weer opnieuw te krijgen of het te laten vervangen door iets wat je uiteindelijk gelukkig gaat maken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die Allah vreest, Hij zal voor hem een uitweg maken (bij iedere moeilijkheid). En Hij zal hem voorzieningen geven, vanwaar hij dat niet had verwacht. En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen, voorzeker Allah heeft voor alles een maatstaf vastgesteld.”

(Soerah at-Talaaq vers 2-3)

Luister goed: Dat stemmetje dat je angstig wil maken dat het allemaal afgelopen is heeft geen enkele macht over je. Het kan niet voor je bepalen hoe je toekomst gaat lopen, het kan niet voor je bepalen wat je allemaal nog voor goeds gaat krijgen. Alleen Allah kan dat voor jou bepalen, daarom moet je vertrouwen hebben dat wat er ook is gebeurd slechts een tijdelijke periode is. Een aantal slechte hoofdstukken in je leven wil nog niet zeggen dat het einde van je boek is genaderd? Nee er zijn nog in sha Allah velen mooie hoofdstukken.

De tijd is gekomen dat je stopt met het denken in rampscenario’s, de tijd is gekomen dat je stopt met het denken in problemen. Als je leven momenteel niet gaat zoals je had gehoopt dat het zou gaan roep dan Allah aan want Hij zal je leven in sha Allah positief gaan veranderen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-1103

Add Comment