Je Rizq zal je kant opkomen

Je Rizq zal je kant opkomen

Het kan zijn dat je jezelf soms afvraagt hoe je aan je levensonderhoud komt. Je hebt momenteel de middelen niet om je dromen achterna te gaan. Je hebt angst voor de toekomst. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Tawakkul 3ala Allah (vertrouw op Allah). Hij is Degene die jou zal voorzien zoals Hij elke schepsel voorziet. Een vogel denkt niet in de ochtend: Ik hoop dat ik aan mijn levensonderhoud kan komen. Nee, de vogel heeft in zijn natuurlijke aard om op Allah te vertrouwen en actie te ondernemen.

Jouw rizq (levensvoorziening) is voorgeschreven, jij gaat het sowieso ontvangen, de HOE-vraag gaat je niets aan want alleen Allah weet dat. Om je levensvoorziening te ontvangen moet je wel in beweging blijven en wanneer Allah ziet dat jij dat niet doet dan kan Hij de omstandigheden zodanig veranderen dat je gedwongen in beweging komt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En hoeveel levende wezens zijn er niet die niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien? Allah voorziet hen en jullie dus ook. En Hij is Alhorend, Alwetend” (Soerat al-Ankaboet: 60)

Luister goed: Als jij iets graag in het leven wil dan moet je Allah aanroepen alhoewel Hij al weet wat je gaat vragen. Vervolgens moet je vertrouwen hebben dat je het ontvangt en in beweging blijven. Allah voorziet elke vogel van voedsel maar Hij gooit het niet in het nest, de vogel moet in beweging blijven en Allah zorgt ervoor dat er op dat moment een insect voorbij komt die als voedsel is gereserveerd voor de vogel. Zo is het ook met jouw leven. Maak je geen zorgen om de toekomst maar zorg dat je in beweging blijft.

“Het is beter om voorbereid te zijn op een kans en deze niet te hebben, dan een kans te hebben en niet voorbereid te zijn.” Bereid je dus altijd voor. Zorg dat je geduld met vertrouwen combineert en zorg dat je focus met actie combineert. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ew