Is dit het volgende hoofdstuk in je leven

Is dit het volgende hoofdstuk in je leven

Het kan zijn dat jouw leven allerlei ups en downs kent en dat je momenteel het gevoel hebt dat het alleen maar neerwaarts gaat. Je hebt veel meegemaakt en je kunt je niet voorstellen dat jouw leven ooit weer normaal wordt. Maar laat me je het volgende zeggen: enkele slechte hoofdstukken betekenen niet dat het einde van jouw boek nabij is. Jouw boek heeft een Auteur en dat is Allah. Hij heeft namelijk de rest van jouw hoofdstukken al geschreven en vele daarvan zullen je gelukkig maken.

Allah heeft een belofte gemaakt, wie het goede doet zal een goed leven krijgen, een goed leven wil niet zeggen een leven zonder beproevingen maar het betekent een leven vol zichtbare en onzichtbare gunsten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wie het goede doet, man of vrouw, en hij gelooft: voorwaar, aan hem geven Wij een goed leven. En Wij zullen hen zeker belonen met hun beloning, volgens het beste wat zij plachten te doen.”

(Soerat An-Nahl: 97)

Luister goed: Het heeft geen zin om te blijven stressen over iets waar jij gen controle over hebt, het heeft geen zin om allerlei rampscenario’s in je hoofd te creëren die in sha Allah nooit zullen plaatsvinden. Wat jij moet doen is op Allah vertrouwen en er het beste van maken. Besef dat je leven velen malen erger kon zijn. Daarnaast zijn er talloze zegeningen voor jou onderweg, velen daarvan zijn beloningen vanwege je geduld, weer andere zijn beloningen vanwege je vertrouwen en weer andere zijn beloningen als compensatie van je leed.

De tijd is gekomen om je leven weer op te pakken, de tijd is gekomen om niet meer naar je verleden te kijken maar naar je toekomst. Wat er ook gebeurd, Allah is met je. Alles komt in sha Allah goed. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-8