Waarom bepaalde mensen in je leven komen en verdwijnen

Waarom bepaalde mensen in je leven komen en verdwijnen

Mensen komen in je leven voor een reden, voor even of voor altijd. Alle drie hebben een boodschap voor jou. Sommige komen om je lot te bewerkstelligen, andere komen om jou te beproeven en andere zijn onderdeel van een zegening. In allen zit een les die je gedurende je leven moet leren. Open je ogen en zie de les.

Vergeet nooit de volgende personen: Zij die jou geholpen hebben in moeilijke tijden, zij die jou achterlieten in moeilijke tijden en zij die ervoor hebben gezorgd dat jij in moeilijke tijden terecht bent gekomen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wij stellen jullie op de proef met het slechte en het goede, als een beproeving en tot Ons is de terugkeer.”

(Soerat al-Anbiyaa’: 35)

Luister goed: Het kan zijn dat als jij aan Allah vroeg om jou te behoeden voor het slechte en dat er plotseling bepaalde personen in je leven zijn verdwenen. Personen waarvan jij dacht dat ze om jou gaven, personen waar jij een goede band mee hebt gehad maar in de toekomst wellicht een last voor jou zouden kunnen veroorzaken. Als zij uit je leven verdwijnen heeft dit een reden en deze reden is er slechts om JOU te dienen.

Allah maakt van de keuze van de mensen een beproeving voor anderen, het slechte van de mensen op je pad is niet de keuze van Allah maar de keuze van de mensen zelf. Zij hebben een eigen wil gekregen, wanneer zij jou iets aan willen doen dan kan Allah het OF tegenhouden OF er een TIJDELIJKE beproeving van maken die gekoppeld is aan een beloning die jij op een dag gaat krijgen. Doe dus het goede, wees geduldig met de beproeving en weet dat Allah met je is. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-4733