Waarom je altijd hoop moet hebben

42356055_968689213317777_207491467797594112_n

Waarom je altijd hoop moet hebben

Het kan zijn dat je op dit moment door een moeilijke periode gaat. Er gaat van alles mis, tegenslag na tegenslag. Is het een vloek? Is het een straf? Is het afgunst van andere? Je gaat ermee naar bed en je staat ermee op. Dit gevoel is slopend en je vraagt je af wanneer je eindelijk weer rust in je leven krijgt. Denk niet dat het toeval is dat je dit leest, dezeboodschap is met de Wil van Allah bij jou gekomen.

De beproeving die je momenteel meemaakt is er niet voor eeuwig, het is een strijd die je aan het voeren bent en je bent bezig om te winnen. Allah is aan je zijde, wees dus niet bang noch verdrietig. Mooie dingen gaan in sha Allah nog gebeuren. Je hoeft niet te weten wanneer dat gebeurd, het enige wat je hoeft te weten is dat Allah jou nooit in de steek zal laten. Wil je weten welke boodschap Allah voor jou heeft?

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die Allah vreest, Hij zal voor hem een uitweg maken (bij iedere moeilijkheid). En Hij zal hem voorzieningen geven, vanwaar hij dat niet had verwacht. En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen, voorzeker Allah heeft voor alles een maatstaf vastgesteld.” (Soerah at-Talaaq vers 2-3)

Luister goed: Wat je hebt verloren zal Allah weer voor je opbouwen, vervangen of compenseren. Voor ieder mens zijn er ontelbare gunsten. Soms moet je via wegen die vol met obstakels zijn, soms moet je via wegen die doodlopend zijn en soms moet je via wegen die je omleiden om je te behoeden voor gevaren. Maar uiteindelijk kom jij met de Wil van Allah bij je bestemming. Jij gaat in sha Allah gelukkig worden en terugkijken naar deze periode en tegen jezelf zeggen: Allah heeft gelijk, ik had me geen zorgen hoeven te maken.

Dank Allah, Al Hamdulilah, prijs Allah, Subhan’Allah en vrees Allah. Astagfiruh’Allah. Dit is je dag, dit is je moment. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment