Herken de red flags

Herken de red flags

Gedurende je leven maak je van alles mee, maar herken je de “red flags?” Dat zijn tekens/situaties dat je moet ingrijpen. Velen zien of willen die red flags niet zien. Ze accepteren de situatie in de hoop dat het allemaal nog goed gaat komen. Maar na een lange tijd veranderd er maar niets. Het wordt alleen maar erger. Herken de momenten en onderneem actie, zelfs als het pijnlijk is. Jij verdiend het om gelukkig te zijn, jij verdiend het om innerlijke rust te hebben. Je wilt niet over 30 jaar achter komen dat je een ladder aan het beklimmen was en de ladder tegen de verkeerde muur stond.

Je wilt dat je toestand gaat veranderen toch? Doe er dan wat aan. Als je momenteel niet gelukkig bent laat dan datgene wat je ongelukkig maakt gaan zodat Allah het veranderd door datgene wat je wel gelukkig maakt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij veranderen wat er in hunzelf is.” (Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Je moet offers durven te maken, kijk naar je situatie en vraag jezelf het volgende af: Wil ik de rest van mijn leven zo blijven? Waar ben je bang voor? Dat Allah jou niets beters kan schenken? Dat je leven hierna niet op orde komt? Als Allah elke schepsel voorziet van haar rizq (levensonderhoud) dan kan Hij dat ook voor jou regelen. Belangrijkste is dat je een beslissing gaat nemen. Ja het kan pijnlijk zijn, ja er kan een periode van zorgen komen maar Allah heeft voor jou een vangnet klaar staan.

Herken de red flags in je leven, trap op tijd op de rem want dat zijn kantelmomenten. Elke stap die je zet of niet zet kan je hele toekomst veranderen. Maak jezelf gelukkig. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-4816