Waarom sommige mensen in je leven verschijnen en verdwijnen

Waarom sommige mensen in je leven verschijnen en verdwijnen

Mensen komen in je leven om diverse redenen, voor een kort moment of voor altijd. Elk van hen draagt een boodschap met zich mee. Sommigen komen om je lot te beïnvloeden, anderen komen om je te testen, en weer anderen zijn een zegen. In al deze ontmoetingen schuilt een les die je tijdens je levensreis moet leren. Open je ogen en zie de waarde van deze lessen.

Vergeet nooit de volgende mensen: zij die je hebben gesteund in moeilijke tijden, zij die je hebben achtergelaten in moeilijke tijden, en zij die indirect hebben bijgedragen aan de uitdagingen waar je mee te maken kreeg.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wij stellen jullie op de proef met het slechte en het goede, als een beproeving en tot Ons is de terugkeer.”

(Soerat al-Anbiyaa’: 35)

Beste broeder/zuster, het kan zijn dat wanneer je Allah vraagt ​​om je te behoeden voor het kwaad, bepaalde mensen plotseling uit je leven verdwijnen. Personen van wie je dacht dat ze om je gaven, personen met wie je een sterke band had, maar die mogelijk in de toekomst een last voor je zouden kunnen worden. Als zij uit je leven verdwijnen, heeft dit een reden, en deze reden is er alleen maar om jou te dienen.

Allah maakt van de keuzes van mensen een beproeving voor anderen. Het kwaad dat mensen op je pad brengen, is niet de keuze van Allah, maar hun eigen keuze. Zij hebben een vrije wil, en als zij je kwaad willen doen, kan Allah dit weerhouden of het veranderen in een tijdelijke beproeving die uiteindelijk beloond zal worden. Doe dus het goede, wees geduldig in tijden van beproeving en weet dat Allah altijd met je is. Make the rest of your life the best of your life!

dss