Speciaal bericht voor jou

Speciaal bericht voor jou

Misschien voel je je de laatste tijd niet helemaal jezelf. Je bent elke dag moe en hebt nergens zin in. Je wordt geplaagd door allerlei twijfels en je merkt dat je spirituele verbondenheid met Allah langzaam afneemt. Tijdens de Ramadan voelde je je veel sterker, maar op dit moment lijkt niets echt mee te zitten. Denk niet dat het toeval is dat je dit leest. Is het een teken? Misschien wel, maar wat ik wel weet is dat deze periode belangrijk voor jou is. Het lijkt alsof je vastzit, maar nu krijg je de kans om eruit te komen.

De periode die je momenteel meemaakt is er niet voor altijd, het is een tijdelijke moment waar je doorheen moet.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, met moeilijkheid komt gemak. Voorwaar, met moeilijkheid komt gemak.” (Koran 94:5-6)

Beste broeder/zuster: De enige manier om door deze moeilijke periode heen te komen, is door je band met Allah te versterken. Dit kun je doen door dhikr te verrichten, zoals herhaaldelijk Subhan’Allah, La ilaha ila Allah, en Allah ou Akbar te zeggen. Ook door gebed, smeekbeden en het verrichten van goede daden kun je deze band versterken. Vertrouw daarbij op Allah. Laat je niet ontmoedigen door de omstandigheden, want deze veranderen voortdurend. Als jij de omstandigheden niet kunt veranderen, dan moet je zelf veranderen.

Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Geef niet op, ook al ervaar je momenteel een periode waarin niet alles verloopt zoals het zou moeten. Je moet weten dat Allah alles onder controle heeft. Alles zal, in sha Allah, veranderen. Make the rest of your life the best of your life!

sdad