Geen zorgen, Allah heeft een Plan

Geen zorgen, Allah heeft een Plan

Het kan zijn dat je momenteel ergens mee zit of iets graag wilt. Je hebt geen idee hoe het voor je wordt opgelost of hoe je het gaat krijgen. Je maakt je zorgen om de toekomst want wat als je met lege handen achter gaat blijven? Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Geen zorgen, Allah heeft een Plan en deze Plan is in jouw voordeel. Bepaalde blokkades en vertragingen zijn onderdeel van deze Plan. Allah heeft de route naar je rizq (levensonderhoud) tot detail uitgestippeld. Het enige wat jij hoeft te doen is Hem aan te roepen (mag in je eigen woorden), geduldig te zijn, vertrouwen te hebben, dankbaar te zijn, focussen op wat je wilt en actie ondernemen.

Allah schenkt aan ieder schepsel haar rizq (levensonderhoud), alles komt op het juiste moment en op de juiste plek. Niemand hoeft zich zorgen te maken, Hij heeft alles onder controle.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar Allah is de Voorziener, de Bezitter van sterke kracht.”(Soerah Adh-Dhariyat vers :58)

Luister goed: Het is normaal dat je velen vragen hebt, het is normaal dat je snakt naar datgene wat je graag wilt, maar je zorgen maken is niet nodig. Je leeftijd, je verleden, je fouten en je huidige omstandigheden bepalen niet je toekomst, Allah bepaald. Er zijn velen voorbeelden van mensen die in het leven achter liepen terwijl mensen om hun heen alles hadden maar uiteindelijk kregen zij meer dan degene die alles al hadden. Allah voorziet wie Hij wil en wanneer Hij wil.

Alles komt in sha Allah goed, jij gaat in sha Allah op een dag tevreden zijn , jij gaat in sha Allah op een dag beseffen dat de vertragingen en de beperkingen in je leven slechts tijdelijk waren, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

sa-7