Grijp alle kansen die zich voordoen

Grijp alle kansen die zich voordoen

Het kan zijn dat je iets graag wilt maar je voelt je er nog niet klaar voor. Je bent aan het twijfelen omdat je bang bent om te falen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Als jij een kans krijgt dan moet je deze grijpen, ook al ben je er nog niet klaar voor. Want het maakt niet uit of je gaat falen, het maakt niet uit dat het niet gaat zoals je had gehoopt dat het zou gaan. Beter een risico nemen en falen dan geen risico nemen en spijt krijgen dat je het niet hebt geprobeerd. Grijp dus alle kansen die zich voordoen.

Kansen zijn een vorm van gunsten, deze gunsten krijg jij van Allah cadeau, maak dus er gebruik van. Er zijn zoveel gunsten voor jou op deze wereld dat het je nooit lukt om ze allemaal op te maken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de Gunsten van Allah (zouden willen) optellen, kunnen jullie ze niet opsommen. Allah is zeker Vergevingsgezind, Meest Barmhartig.”
(Soera an-Nahl: 18)

Luister goed: Wacht niet op het perfecte moment maar pak het moment en maak het perfect. Doe er alles aan en heb zelfvertrouwen, doe er alles aan en wees geduldig. Wat er ook gebeurd Allah is aan je zijde. Je moet gebruik maken van alle kansen die op je pad komen, al zijn deze heel erg klein. Je weet maar nooit of het tot een kettingreactie kan leiden die ervoor kan zorgen dat met de Wil van Allah alles voor je positief gaat lopen. Elke kans die jij grijpt zorgt ervoor dat er iets in je leven in beweging komt.

Je bent er klaar voor of je bent er niet klaar voor, de tijd is gekomen om risico’s te nemen en je angsten te overwinnen. Stel geen dingen uit waar je nu de kans voor krijgt. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

s-16