Alles komt in sha Allah goed

Alles komt in sha Allah goed

Wees niet verdrietig, wees niet treurig alles komt in sha Allah goed. Je hebt veel meegemaakt en je zal in sha Allah nog veel meemaken maar een aantal slechte hoofdstukken in je leven wil nog niet zeggen dat het einde van het boek is genaderd? Hoeveel verhalen zijn slecht begonnen en uiteindelijk eindigde ze goed? Hoeveel personen hadden alles verloren maar uiteindelijk kregen ze iets beters voor terug?

Alles wat jou overkomt heeft een reden en deze reden is er om jou te dienen. Vertrouw op Allah want Hij heeft namelijk een grote plan voor jou.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er treft de aarde of jullie zelf geen ramp, of het staat in een boek, vóórdat Wij het doen plaatsvinden. Voorwaar, dat is voor Allah gemakkelijk. Opdat jullie niet zullen treuren over wat jullie is ontgaan..” (Soerat al-Hadied: 23).

Luister goed: Zal ik jou vertellen wat je probleem momenteel is? Je probleem is dat je GEEN idee hebt hoe je probleem opgelost gaat worden. Je probleem is dat je GEEN idee hebt hoe je de zaken voor elkaar kunt krijgen waar je om smeekt. Het gaat je NIETS aan hoe je problemen opgelost gaan worden en het gaat je NIETS aan wanneer je problemen opgelost gaan worden. Want Allah werkt op een mysterieuze manier die wij niet kunnen bevatten.

Hij kan alles wat jou is afgenomen compenseren met iets beters of het weer voor je opbouwen. Hij kan jou verdriet laten vervangen door vreugde en Hij kan je angsten omzetten tot zelfvertrouwen. Roep Allah aan, heb vertrouwen en geef nooit op, want Allah zal je dromen met Zijn Wil laten uitkomen. Make the rest of your life the best of your life!

 

sa-6