Waarom het nog steeds mogelijk is

Waarom het nog steeds mogelijk is

Het kan zijn dat je momenteel zit te wachten tot je smeekbeden verhoord worden. Je verlangt zo graag dat je eindelijk krijgt wat je wilt, maar je dient het volgende te onthouden: Allah geeft je niet alles wat je wilt, maar Hij geeft je wel alles wat je nodig hebt. Jij kunt niet zien of datgene waar je naar verlangt op dit moment goed voor je zal zijn. Wanneer Allah ziet dat het een oorzaak kan zijn tot dwaling of chaos in je leven, kan Hij het uitstellen of vervangen door iets beters. Daarom dien je vertrouwen te hebben en geduldig te zijn met het proces.

Geduldig zijn tijdens het proces betekent niet dat je niets hoeft te doen, je dient tegelijkertijd waakzaam te blijven om in actie te kunnen komen zodra je een kans ziet.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wees geduldig, want Allah is met de geduldigen.”

(Surah Al-Anfal, 8:46)

Beste broeder/zuster: In sha Allah is alles nog mogelijk voor jou. Allah heeft ontelbare versies/soorten gemaakt van datgene wat je verlangt. Het feit dat je op dit moment nog niet hebt wat je wenst, betekent niet dat je het nooit zult krijgen. Volg je hart, maar gebruik tegelijkertijd je verstand. De shaytan probeert enkel wanhoop in je te zaaien, zodat je vertrouwen in Allah afneemt. Echter, Allah schenkt pas dingen aan je wanneer Hij ziet dat het juiste moment is aangebroken. Daarom moet je vertrouwen hebben dat je het, in sha Allah, zult krijgen.

Soms kan Allah je testen door datgene wat je verlangt te schenken en vervolgens weer weg te nemen. Hij test dan je geduld en je vertrouwen. Als je in wanhoop vervalt, faal je in deze test. Maar als je geduldig blijft en blijft vertrouwen, doorsta je de test. Make the rest of your life the best of your life!

ds