Wacht niet op kansen, maar creëer ze

Wacht niet op kansen, maar creëer ze

Het kan zijn dat je iets graag wilt, maar je hebt geen idee hoe je het in je leven kunt bereiken. Iets waar je al sinds je kindertijd van droomt, iets waar je elke dag op hoopt. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: De tijd is gekomen om je eigen kansen te creëren, de tijd is gekomen om je kansen te vergroten. En hoe doe je dit? Allereerst door precies te weten wat je wilt. Je hebt niets aan vage doelen en je hebt niets aan smeekbeden waarin je twijfelt. Je moet standvastig en overtuigd zijn wanneer je iets aan Allah vraagt en wanneer je naar iets streeft.

Wanneer je Allah iets vraagt, wees dan overtuigd in je smeekbeden en geloof erin dat Allah je smeekbeden zal verhoren.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

En wanneer Mijn dienaren jou (o Mohammed) vragen stellen over Mij: voorwaar, Ik ben nabij, Ik verhoor de smeekbede van de smekende wanneer hij tot Mij smeekt. Laten zij aan Mij gehoor geven en in Mij geloven, zodat ze rechtgeleid kunnen worden.

(Soerah Al Baqarah vers :186)

Beste broeder/zuster: Wacht niet op kansen, maar creëer ze. Naast de smeekbeden dien je in actie te komen. Je hoeft niet het volledige stappenplan te kennen om te bereiken wat je graag wilt. Een stap in de goede richting is beter dan je hele leven te wachten op een wonder. Jij moet in beweging komen, en het maakt niet uit als iets mislukt; een mislukking is niet het einde van de reis. Allah wil dat jij op hem gaat vertrouwen en in actie komt.

Vanaf vandaag ga jij stoppen met piekeren. Vanaf vandaag ga jij aan Allah precies vragen wat je wilt, en vanaf vandaag ga jij je eigen kansen creëren. Stop met twijfelen over wat niet kan en begin met vertrouwen te hebben in wat wel kan. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-9