De beloningen komen eraan

De beloningen komen eraan

Wanneer mensen je onterecht bekritiseren, betekent het dat je vooruitgang boekt. Wanneer je obstakels tegenkomt, betekent het dat je dichterbij je doel bent. In elke beproeving zit een gunst en met elke gunst komt er een beloning. Het kan zijn dat jij een bepaalde beproeving als een straf of als een tegenslag ziet, terwijl Allah dit als een gunst ziet. Allah weet wat jij nog niet weet, heb daarom vertrouwen.

Er zijn zoveel gunsten die in de vorm van een beproeving komen. Er zijn zoveel gunsten die pas op lange termijn zichtbaar zijn en op korte termijn overkomen alsof het tegenslagen zijn.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.” (Soerat Ibrahim: 34)

Beste broeder/zuster: Als jij momenteel een moeilijke periode meemaakt, onthoud dan dat Allah jou nooit in de steek zal laten. Als Hij wil, lost Hij je problemen meteen op, maar Hij kan jou tijdelijk in deze beproeving laten zodat jij de gunsten van deze wereld en de gunsten van het Hiernamaals kunt verdienen. Je situatie is er niet voor altijd; het heeft een begin en het heeft een einde. In deze periode zal Allah jou testen op je geduld, op je vertrouwen en op je dankbaarheid.

Ja, het kan soms zwaar zijn en ja, je bent uitgeput, maar naast dat het tijdelijk is, kan Allah als compensatie jouw zonden kwijtschelden en jou belonen voor je geduld, voor je vertrouwen en voor je dankbaarheid. Blijf dus sterk, doe dua (smeekbeden) en weet dat Allah jou zal belonen. Make the rest of your life the best of your life!

ds-10