Met elke moeilijkheid komen er kansen

Met elke moeilijkheid komen er kansen

Wanneer je te maken hebt met een moeilijke situatie dan moet je weten dat de situatie zich kan ontpoppen tot een situatie met nieuwe kansen. Stel je hebt al een tijd een giftige huwelijk, je bent ongelukkig en elke dag leef je in pijn en verdriet. Dat ene moment kan ervoor zorgen dat je of hulp zoekt of dat je het huwelijk stopt zodat er wellicht in de toekomst iemand op je pad komt die je wel een gezonde huwelijk kan schenken. Allah kan van situaties nieuwe situaties creëren. Je moet vertrouwen hebben dat er ergens een rode lijn is die je niet mag overschrijden.

Allah stuurt met een moeilijkheid altijd de verlichting (oplossing), Hij stuurt het niet erna maar hij stuurt het MET de moeilijkheid. Alleen de mens is vaak op dat moment niet gefocust op deze verlichting.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting.”

(Surah Ash-Sharh, aya 5,6)

Luister goed: Als jij ziet dat je toestand momenteel je niet gelukkig maakt trek dan die rode lijn. Genoeg is genoeg. Onderneem actie die jouw leven in sha Allah positief gaat veranderen. Ik snap dat je het misschien eng vind, je bent bang dat het erger gaat worden of je bent bang dat de buitenwereld je raar aan gaat kijken maar laat ik jou het volgende zeggen: Als je straks in sha Allah 80 jaar bent dan kijk je uit het raam en vraag je jezelf af waarom je vroeger toen je jong was niet in hebt gegrepen. Je vraag jezelf af: Wat als ik toen wel actie had ondernomen, was ik dan gelukkig geworden? Je zal er nooit achter komen.

Weet dat Allah met je is en Hij je tijdens deze moeilijke periode zal bijstaan. Hij zal je ondersteunen met Zijn Barmhartigheid en met Zijn Genade. Wees niet bang en wees niet verdrietig, alles komt in sha Allah goed. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9764

Add Comment