Met elke moeilijkheid komen er kansen

Met elke moeilijkheid komen er kansen

Wanneer je te maken hebt met een moeilijke situatie, moet je weten dat de situatie zich kan ontwikkelen tot een situatie met nieuwe kansen. Stel dat je al geruime tijd in een giftig huwelijk verkeert, waarin je ongelukkig bent en elke dag in pijn en verdriet leeft. Dat ene moment kan ervoor zorgen dat je hulp zoekt of besluit het huwelijk te beëindigen, zodat er wellicht in de toekomst iemand op je pad komt die je wel een gezond huwelijk kan bieden of dat je uiteindelijk rust krijgt. Allah kan van moeilijke situaties nieuwe mogelijkheden creëren. Je moet vertrouwen hebben dat tijdens de omstandigheden nieuwe kansen liggen.

Allah stuurt met moeilijkheden altijd verlichting (oplossingen), Hij stuurt het niet erna maar Hij stuurt het met de moeilijkheid. Alleen de mens is vaak op dat moment niet gefocust op deze verlichting.
Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting.”

(Surah Ash-Sharh, aya 5,6)

Beste broeder/zuster: Als jij ziet dat je huidige situatie je niet gelukkig maakt, trek dan die rode lijn. Genoeg is genoeg. Onderneem actie die jouw leven in sha Allah positief zal veranderen. Ik begrijp dat je het misschien eng vindt; je bent bang dat het erger zal worden of dat de buitenwereld je raar zal aankijken. Maar laat me je dit zeggen: Als je straks, in sha Allah, 80 jaar bent, kijk je uit het raam en vraag je jezelf af waarom je vroeger, toen je jong was, niet hebt ingegrepen. Je zult jezelf afvragen: Wat als ik toen wel actie had ondernomen? Zou ik dan gelukkig zijn geworden? Je zult er nooit achter komen.

Weet dat Allah met je is en Hij zal je tijdens deze moeilijke periode bijstaan. Hij zal je ondersteunen met Zijn Barmhartigheid en Zijn Genade. Wees niet bang en wees niet verdrietig; alles komt in sha Allah goed. Mak the rest of your life the best of your life!

 

ds-11