Heb je last van faalangst?

Heb je last van faalangst?

Het kan zijn dat je last hebt van influisteringen (weswes), influisteringen die je angstig maken. Wat als datgene mislukt, wat als anderen vreemd over je gaan denken, wat als je met lege handen achterblijft. Al deze influisteringen proberen je te verzwakken, terwijl Allah duidelijk heeft gemaakt dat de listen van de shaytan (duivel) zwak zijn. Deze probeert je alleen maar onzeker en angstig te maken zodat je vertrouwen in Allah gaat verliezen.

De shaytan (duivel) wil ervoor zorgen dat jij je doelen niet bereikt en dat je vertrouwen in Allah verliest. Zolang jij echter gelooft en vertrouwen hebt in Allah, kan de shaytan je niets maken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, hij heeft geen macht over degenen die geloven en hun vertrouwen stellen in hun Heer.” (aya van Surah an Nahl 99-100)

Beste broeder/zuster: Wees niet bang om te falen, maar wees bang om het niet te proberen. Want op een dag, wanneer je oud bent, zou je kunnen terugkijken op het verleden en denken: “Waarom heb ik toen niet dit of dat gedaan?” De tijd kan niet worden teruggedraaid. Je hoeft nu niet bang te zijn, want Allah zal jou bijstaan, Allah is aan je zijde. Welke keuze je ook gaat maken, er is altijd een plan B. Gaat het mis dan is het nog geen einde van het boek.

Allah heeft een reden wanneer dingen gebeuren; wij kunnen Zijn Wijsheid nooit volledig begrijpen, maar we moeten Zijn besluiten wel erkennen. Wanneer je het gevoel hebt dat je aan de afgrond staat, vertrouw dan volledig op Allah, want er kunnen twee dingen gebeuren: of Hij vangt je op wanneer je valt, of Hij leert je vliegen. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-12