Sommige vertragingen in je leven zijn gunsten

Sommige vertragingen in je leven zijn gunsten

Het kan zijn dat je soms gefrustreerd raakt dat er bepaalde dingen in je leven vertraagd lijken ondanks je velen inspanningen. Is het dat je nog geen huwelijkspartner hebt? Is het dat je nog geen kinderen hebt? Is het dat je nog geen baan of een oplossing van je problemen hebt? Besef dat sommige vertragingen gunsten van Allah zijn. Alles wat je in je leven nodig hebt komt precies op tijd, niets kan het versnellen behalve Allah. Je stress en wanhoop zijn slechts influisteringen van de shaytan om het vertrouwen tussen jou en je Schepper te breken.

Als jij je situatie haat wil dat nog niet zeggen dat het slecht voor je is, het kan zijn dat deze vertraging een bescherming is voor iets slechts. In jou gedachten is het vertraagd maar Allah heeft alles een tijd gegeven.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Het kan zijn dat jullie iets haten terwijl het goed is voor jullie. En het kan zijn dat jullie van iets houden terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet terwijl jullie niet weten.”

(Soerah Al-Baqarah 2:216)

Luister goed: Stel je moet je vlucht halen maar je komt in een file terecht. Uiteraard is de kans groot dat je gaat stressen want dat is menselijk, maar die vertraging zal niet zomaar zijn. Stel je haalt je vlucht op tijd en het blijkt een rampvlucht te zijn, of het is een goede vlucht maar bij aankomst stap je in die ene taxi die een ongeluk zou maken. Was het dan niet zo dat Allah je heeft gered? Wanneer je het gevoel krijgt of merkt dat er iets in je leven vertraagd wordt dan heeft het altijd een reden en deze reden is er om jou te dienen.

Wanhoop niet en heb vertrouwen, alles in je leven zal zolang jij in beweging blijft precies op tijd gaan. Allah weet het beste dus als een gebeurtenis een vertraging lijkt te hebben weet dat het zo moest gaan. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9296

Add Comment