Sommige vertragingen in je leven zijn gunsten

Sommige vertragingen in je leven zijn gunsten

Het kan zijn dat je soms gefrustreerd raakt omdat bepaalde aspecten van je leven vertraagd lijken, ondanks al je inspanningen. Misschien heb je nog geen huwelijkspartner gevonden, nog geen kinderen gekregen, nog geen baan gevonden, of nog geen oplossing voor je problemen. Tegen jou wil ik je zeggen: Geef de hoop niet op, sommige vertragingen zijn namelijk gunsten van Allah. Alles wat je in je leven nodig hebt, komt precies op tijd; niets kan het versnellen behalve Allah en niets kan het vertragen behalve Allah. Je stress en wanhoop zijn slechts influisteringen van de shaytan om het vertrouwen tussen jou en je Schepper te breken.

Als jij je situatie haat, betekent dat nog niet dat het slecht voor je is. Het kan zijn dat deze vertraging een bescherming biedt tegen iets slechts. In jouw gedachten lijkt het vertraagd, maar Allah heeft voor alles een tijd vastgesteld.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Het kan zijn dat jullie iets haten terwijl het goed is voor jullie. En het kan zijn dat jullie van iets houden terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerah Al-Baqarah 2:216)

Beste broeder/zuster: Stel je moet je vlucht halen maar je komt in een file terecht. Uiteraard is de kans groot dat je gaat stressen, want dat is menselijk, maar die vertraging zal niet zomaar zijn. Stel je haalt je vlucht op tijd en het blijkt een rampvlucht te zijn, of het is een goede vlucht maar bij aankomst stap je in die ene taxi die een ongeluk zou maken. Was het dan niet zo dat Allah je heeft gered? Wanneer je het gevoel krijgt of merkt dat er iets in je leven vertraagd wordt, dan heeft het altijd een reden en deze reden is er om jou te dienen.

Wanhoop niet en heb vertrouwen, alles in je leven zal zolang jij in beweging blijft precies op tijd gaan. Allah weet het beste, dus als een gebeurtenis een vertraging lijkt te hebben, weet dat het zo moest gaan. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-13