Je staat er niet alleen voor

Je staat er niet alleen voor

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. Misschien ben je een alleenstaande ouder, een persoon in een gezin die de volledige verantwoordelijkheid draagt, of ben je constant bezig om alles voor iedereen op te lossen. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Deze momenten lijken eeuwig te duren en kunnen vermoeiend zijn, maar weet dat Allah achter de schermen naast dat Hij je zal belonen, ook een uitweg voor je klaar heeft staan. Jij bent door Allah Zelf uitgekozen om deze taken te vervullen, want Hij heeft vertrouwen in je.

Allah heeft een belofte gemaakt: wie het goede doet, zal een goed leven krijgen. Een goed leven betekent niet een leven zonder beproevingen, maar het betekent een leven vol zichtbare en onzichtbare gunsten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wie het goede doet, man of vrouw, en hij gelooft: voorwaar, aan hem geven Wij een goed leven. En Wij zullen hen zeker belonen met hun beloning, volgens het beste wat zij plachten te doen.”

(Soerat An-Nahl: 97)

Beste broeder/zuster: Als je het gevoel hebt dat het je allemaal te veel wordt, dan dien je hulp te zoeken. Je hoeft je niet te schamen voor je situatie. Allah heeft op deze wereld overal helpers in de vorm van dienaren die Hij heeft opgedragen om zij die in nood verkeren te helpen. Daarnaast moet je weten dat je situatie niet voor altijd is; er komt een dag in sha Allah dat je weer innerlijke rust hebt en dat je eindelijk tijd voor jezelf kunt krijgen.

Voor nu dien je te vertrouwen op Allah, je taken te volbrengen en ervan overtuigd te zijn dat datgene wat je doet beloond zal worden. Wees niet bang, alles komt in sha Allah goed; Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

442411988-983325399866445-3243468959186579018-n