Je zult worden getest

Je zult worden getest

Misschien vraag je je af waarom juist jij wordt getest; alleen Allah kent het antwoord hierop, maar Hij heeft ons wel duidelijk gemaakt welke redenen het kunnen zijn. Vergelijk het met school: hoe vaker je slaagde en naar de volgende klas ging, hoe moeilijker de tests werden. Allah test jou niet om het je moeilijk te maken, maar om je ziel te versterken, je iets te leren, je te zuiveren van zonden, en je te belonen voor het doorstaan van je test. Hij doet dit niet voor Zichzelf, maar voor jou, want Hij weet wat het beste is.

Allah kan jou zowel met het goede als het slechte beproeven; in beide gevallen zul je ervan profiteren. Het goede komt van Hem, terwijl het slechte voortkomt uit jezelf of een ander.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wij zullen jullie zeker beproeven met iets van vrees en honger en verlies van bezittingen en levens en vruchten. Maar verkondig blijde tijdingen aan de geduldigen.” (Surah Al-Baqarah, vers 155)

Beste broeder/zuster: Als Allah jou test en je zakt voor je test, kan Hij je opnieuw beproeven. Hij kan je opnieuw met dezelfde of een andere test confronteren die even ingrijpend is als de vorige waar je niet voor slaagde. Allah kan je ook met zegeningen beproeven om te zien hoe dankbaar je bent, maar Hij kan je ook met een tijdelijke gunst begunstigen. Alles hangt af van hoe jij met deze testen omgaat.

Iedere ziel zal worden getest; de tests gaan door tot jij terugkeert naar je Schepper. Om deze tests te doorstaan, dien je je band met Allah te versterken; dat is de enige manier om te slagen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds-40