Het is tijd voor een nieuw begin

Het is tijd voor een nieuw begin

Het kan zijn dat je momenteel verdrietig bent omdat er iets in je leven niet is gegaan zoals je had gehoopt. Misschien is het een mislukt huwelijk, ben je ontslagen, is je potentiƫle huwelijkskandidaat ervandoor gegaan, of is er iets anders misgegaan. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Wees niet verdrietig, maar wees verheugd. De shaytan doet je geloven dat Allah een punt heeft gezet achter deze bladzijde, maar in werkelijkheid heeft Allah een komma gezet of Hij schrijft voor jou een nieuw hoofdstuk. Geef de hoop nooit op; van datgene wat in je leven is mislukt, bestaan ontelbare versies/mogelijkheden.

Allah heeft velen gunsten voor jou klaarstaan, het zijn er zoveel dat jij ze nooit kan optellen. Het is Zijn Genade voor jou die ervoor zorgt dat Hij je blijft schenken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah tellen, zullen jullie die niet kunnen opsommen. Voorwaar, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.” (Soera Ibrahim 14:34)

Beste broeder/zuster: Allah geeft je niet alles wat je wilt, maar Hij geeft je wel alles wat je nodig hebt. Soms heb je het gevoel dat iets wat je graag wilt hebben je gelukkig zal maken. Je kunt jezelf niet voorstellen zonder datgene, maar Allah kan ver in de toekomst zien dat wat je dacht dat je gelukkig zou maken, eigenlijk je leven in chaos zal storten. Daarom kan Allah ingrijpen. Dit ingrijpen kan pijnlijk zijn, omdat de shaytan je influistert dat je nooit meer iets beters zult krijgen. Maar Allah heeft altijd nieuwe gunsten voor je klaarstaan.

Op dit moment is het gepast om “Alhamdulillah” te zeggen en geduldig te zijn met wat er komen gaat. Je moet vertrouwen hebben in de Schepper die jouw leven onder controle heeft, en tegelijkertijd dien je in beweging te blijven. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

sd-9