Het gevoel van geblokkeerd zijn

Het gevoel van geblokkeerd zijn

Het kan voorkomen dat je het gevoel hebt dat je geblokkeerd bent voor zaken zoals het huwelijk, het krijgen van kinderen, het vinden van een baan, het leggen van verbindingen of iets anders. Telkens wanneer je ernaar streeft, lijkt het mis te gaan of komt er helemaal niets van terecht. Mensen maken je angstig door te suggereren dat er mogelijk iets onheilspellends zoals sihr (voodoo) met je is gedaan, of dat dit wellicht een straf is van Allah. Je begint te geloven dat het allemaal aan jou ligt en je verliest langzaamaan de hoop. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Stop met het accepteren van deze gedachten; gedachten creëren gevoelens en gevoelens bepalen je acties. Jij beschouwt dit als een blokkade, terwijl Allah het mogelijk ziet als een vorm van bescherming.

De blokkades (tegenslagen) die jij ervaart hebben een reden en alleen Allah weet deze reden. Wees niet bang dat het slecht voor je is.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer Allah jou met een tegenslag treft, dan is er niemand die deze kan wegnemen, behalve Hij. En wanneer Hij voor jou iets goeds wenst, dan kan niemand Zijn gunst tegenhouden. Hij treft daarmee wie Hij wil van Zijn dienaren. En Hij is de Vergevingsgezinde, de Meest Barmhartige.”

(Soerat Yoenoes: 107)

Beste broeder/zuster: Wat is sterker, een smeekbede (dua) of zwarte magie (sihr)? Wat heeft meer kracht, het kwaad of het goede? Wat als Allah je wensen vervult en je krijgt wat je wilt, maar na verloop van tijd wordt je leven een beproeving? Is het niet zo dat Allah je heeft gered? Op dit moment is het van cruciaal belang dat je alleen op Allah vertrouwt en de influisteringen van de duivel niet accepteert. Wanneer iemand jou vertelt wat mogelijk de oorzaak is, is dat slechts een opinie; alleen Allah weet wat de werkelijke reden is. Vertrouw dus op Allah.

Wat jij (nog) niet hebt, zal niet op je pad komen totdat Allah dat wil. Je krijgt de dingen die je nodig hebt, niet per se de dingen die je wilt. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

ds