Allah heeft een beter plan

Allah heeft een beter plan

Allah’s plannen zijn altijd in jouw voordeel. Ik vroeg Allah om kracht en Hij gaf me beproevingen om mij sterk te maken. Ik vroeg Allah om wijsheid en Hij gaf me problemen om op te lossen. Ik vroeg Allah om liefde en Hij bracht mensen met problemen op mijn pad zodat ik die kon helpen. Ik vroeg Allah om gunsten en Hij gaf me kansen die ik kon grijpen.

Soms heb je een afkeer van iets, maar in Allah’s plan zal het goed voor je uitpakken en soms houd je van iets, maar als Allah’s plan er niet was, dan zou het slecht voor je uitpakken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Beste broeder/zuster, hoe het plan van Allah eruitziet, gaat je niets aan. Het is een goddelijk plan, wat betekent dat het onmogelijke en onbegrijpelijke kan gebeuren. De plannen van Allah zijn altijd in jouw voordeel. Het enige wat Allah van jou wil, is dat je op Hem vertrouwt en geduldig bent met het proces. Wanneer de omstandigheden beginnen te veranderen, of het nu goed of kwaadschiks is, weet dan dat je te midden van Allah’s plan bevindt en dat het in jouw voordeel is.

Allah zal je niet alles geven wat je wilt, maar Hij zal je wel alles geven wat je nodig hebt. Alle puzzelstukken vallen, in sha Allah, op hun plek. Alles zal straks, in sha Allah, duidelijk worden. Je hoeft niet bang of verdrietig te zijn, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

bv