Het is tijd om wakker te worden

Het is tijd om wakker te worden.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je vastzit in het leven? Elke dag lijkt hetzelfde te zijn, je doet wat je moet doen en aan het einde van de dag vraag je je af waarom de dag zo snel voorbij is gegaan. Het is tijd om wakker te worden, het is tijd om je los te maken van de situatie waarin je je bevindt. Je huidige situatie is geen ramp; het kan, in sha Allah, weer worden rechtgezet, maar dan moet je wel wakker worden. Trap op de rem als je huidige situatie niet prettig voor je is. Zoek hulp, vraag advies, kom in beweging en laat het verleden achter je.

Elke moeilijkheid in je leven heeft een oplossing, elke duisternis in je leven heeft een verlichting. De vraag is niet of het kan worden opgelost, maar alleen wanneer het wordt opgelost.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting”

(Surah Ash-Sharh, aya 5,6)

Beste broeder/zuster: Allah zegt niet dat na de moeilijkheid de verlichting komt, maar Hij zegt dat met de moeilijkheid de verlichting komt. Dat betekent dat elke beproeving die op je pad komt een oplossing heeft. Om de oplossing te zien moet je wakker worden, trek een rode lijn in je leven. Genoeg is genoeg, je hebt te veel meegemaakt. Nu is in sha Allah de tijd gekomen om van je leven te genieten, nu is in sha Allah de tijd gekomen om vooruitgang te boeken. Begin berouw te tonen voor je zonden en vraag Allah om je sterker te maken.

Het hoeft niet lang te duren voordat alle puzzelstukjes op hun plek vallen, het hoeft niet lang te duren voordat je weer kunt glimlachen. Allah wil dat jij in beweging komt, zoe

 

fd