Het is tijd om wakker te worden

Het is tijd om wakker te worden

Heb je weleens het gevoel dat je in het leven vast loopt? Elke dag is hetzelfde, je doet wat je moet doen en aan het einde van de dag vraag jezelf af waarom de dag zo snel voorbij is gegaan. Het is tijd om wakker te worden, het is tijd om je los te maken van de situatie waarin je bevind. Je huidige situatie is geen ramp, het valt in sha Allah weer recht te zetten maar dan moet je wel wakker worden. Trap op de rem als je situatie op dit moment niet prettig voor je is. Zoek hulp, vraag advies, kom in beweging en laat het verleden achter je.

Elke moeilijkheid in je leven heeft een oplossing, elke duisternis in je leven heeft een verlichting. De vraag is niet of het voor je opgelost kan worden, de vraag is alleen wanneer het voor je opgelost gaat worden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting”

(Surah Ash-Sharh, aya 5,6)

Luister goed: Allah zegt niet dat na de moeilijkheid de verlichting komt maar Hij zegt dat met de moeilijkheid de verlichting komt. Dat betekent dat elke beproeving die op je pad komt een oplossing heeft. Om de oplossing te zien moet je wakker worden, trek een rode lijn in je leven. Genoeg is genoeg, je hebt te veel meegemaakt. Nu is in sha Allah de tijd gekomen om van je leven te genieten, nu is in sha Allah de tijd gekomen om vooruitgang te boeken. Begin berouw te tonen voor je zonden en vraag Allah om je sterker te maken.

Het hoeft niet lang te duren voordat alle puzzelstukken op hun plek gaan vallen, het hoeft niet lang te duren voordat je weer kunt glimlachen. Allah wil dat jij in beweging komt, zoek dus hulp en accepteer die hulp. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9097

Add Comment