Geen controle hebben over je situatie

Geen controle hebben over je situatie

Het kan zijn dat je de laatste tijd gestrest bent. Is het vanwege een medische uitslag? Het wachten op een antwoord over die baan of dat huis? Misschien vraag je je af of die flits op de weg een boete voor jou betekent? Wat het ook is, je voelt de stress omdat je nerveus bent en nog geen antwoord hebt. Dit zijn allemaal situaties waar je geen controle over hebt. Als je geen controle hebt over iets, moet je er geen aandacht meer aan besteden. Want je gedachten kunnen een negatief resultaat creëren dat mogelijk helemaal niet zal plaatsvinden.

Als Allah een positief resultaat voor jou wil, kan niemand deze gunst tegenhouden, zelfs als de hele wereld zich verenigt. Daarom moet je vertrouwen hebben in een goed resultaat. En zelfs als het geen goed resultaat is, betekent dat nog niet het einde. Allah test je op dat moment op je vertrouwen en geduld.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer Hij voor jou iets goeds wenst, dan kan niemand Zijn gunst tegenhouden.”

(Aya van Surah Yoenes vers 107)

Beste broeder/zuster: Als je met autopech langs de weg staat en je belt de wegenwacht, en ze vertellen je dat ze over 60 minuten bij je zullen zijn, hoef je niet na 5 minuten in paniek te raken omdat je bang bent dat ze niet komen. Heb vertrouwen en wees geduldig. Alle zaken waar je geen controle over hebt, moet je loslaten. Het heeft geen zin om in paniek te raken, het heeft geen zin om wanhopig te worden en het heeft geen zin om angstig te worden. Allah heeft alles onder controle. Waar de wereld een punt voor je zet, daar zet Allah een komma voor je neer. Uiteindelijk kan alles toch positief uitpakken.

Denk niet dat ik je dit vertel om je gerust te stellen. Denk niet dat ik je dit vertel zodat je valse hoop krijgt. Ik vertel je dit omdat het de waarheid is. Stress kan je kapot maken, dus heb vertrouwen in Allah. Make the rest of your life the best of your life!

 

cvb