De verborgen boodschap in jouw beproeving

De verborgen boodschap in jouw beproeving

Sommige mensen missen de verborgen boodschap omdat ze alleen gefocust zijn op het probleem. In elke beproeving zit een verborgen boodschap; bij elk einde komt er ergens een nieuw begin, in elke duisternis is er ergens licht. Je verliest je baan omdat er wellicht een baan op je pad gaat komen die beter bij je past, je moeilijke huwelijk loopt ten einde zodat je wellicht meer rust in je leven gaat krijgen. De verborgen boodschap is alleen zichtbaar voor degenen die geduldig zijn en vertrouwen hebben in hun Heer.

Wees niet bang en wees niet verdrietig, Allah onderhoudt alle wezens; wat er ook gebeurt, er is altijd ergens een vangnet klaar. Een vangnet dat ervoor zorgt dat je leven in sha Allah weer op orde komt, ongeacht je situatie.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.” (Soerat Hoed: vers 6)

Beste broeder/zuster: Als Allah jou iets duidelijk wil maken, dan kan Hij met je communiceren door de omstandigheden te veranderen. Je eerste reactie is een natuurlijke reactie, het is een reactie van wellicht angst, zorgen en van velen vragen, maar het Antwoord van Allah is simpel: Fa inna ma’al ‘usri yusra Inna ma’al ‘usri yusra (Surah Ash-Sharh, aya 5,6) “Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting”. Allah zegt niet dat NA de moeilijkheid de verlichting komt, maar Hij zegt dat MET de moeilijkheid de verlichting komt.

Alles komt in sha Allah goed. Denk niet dat het toeval is dat dit bericht jou heeft bereikt, denk niet dat het toeval is dat je dit nu leest. Deze tekst is een simpele tekst, maar het is Allah Die ervoor zorgt dat dit iets met je doet. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

dsa