Investeer in je dromen

Investeer in je dromen

Veel mensen richten slechts hun aandacht op het eindresultaat van een succesvol persoon. Ze denken dat die persoon geluk heeft gehad of een gemakkelijk leven heeft geleid. Maar wat ze niet weten, is de geschiedenis achter dat succes. Alle problemen, afwijzingen, teleurstellingen, roddels, kritiek, financiƫle moeilijkheden en weerstand die deze persoon heeft ervaren.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Maar het kan zijn dat jullie afkeer hebben van iets, terwijl het goed voor jullie is; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is.” (

Soerat al-Baqarah: 216)

Beste broeder/zuster: Het enige verschil tussen de succesvolle persoon en degene die niet succesvol is, is dat de succesvolle persoon standvastig, geduldig en vol vertrouwen is. Deze persoon begrijpt dat gisteren voorbij is en dat morgen misschien nooit zal komen. Dit is degene die gelooft dat Allah nooit iets wegneemt zonder daar iets beters voor terug te geven.

Je huidige situatie is slechts een momentopname; het heeft een begin en het heeft een einde. Vandaag heb je misschien niets, maar morgen kun je, in sha Allah, alles hebben. Leef met vertrouwen en besef dat Allah de weg naar jouw doelen al heeft uitgestippeld. Leef vol vertrouwen en weet dat Allah jou slechts beproeft om je een bepaalde richting op te sturen. Alles wat je overkomt is slechts tijdelijk. Make the rest of your life the best of your life!

 

sds