Er breken mooie tijden voor jou aan.

Er breken mooie tijden voor jou aan.

Het kan zijn dat je momenteel door een donkere periode gaat, dingen gaan mis, mensen gedragen zich anders of situaties gaan opeens anders. Je hebt geen idee hoe je weer rust kunt vinden, de angst lijkt groter te zijn dan je hoop. Als je momenteel te maken hebt met deze gedachten, dan heb ik goed nieuws: Er staan, in sha Allah, mooie dingen voor jou te gebeuren. Dingen die je leven compleet positief gaan veranderen maar dan moet je wel je situatie aan Allah overlaten. Je moet niet de shaytan je bang laten maken maar volledig op Allah vertrouwen.

De beproevingen die je momenteel doormaakt zijn er niet voor altijd, want elke beproeving heeft een begin en een eind. Allah heeft enorme beloningen aan geduld gekoppeld. Wanneer je door een beproeving wordt getroffen, moet je op Allah vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wij zullen jullie zeker beproeven met iets van vrees en honger en vermindering van bezittingen en levens en vruchten. Maar geeft verheugende tijdingen aan de geduldigen. Degenen die wanneer een ramp hen treft, zeggen: ,,Waarlijk, aan Allah behoren wij en voorwaar, tot Hem zullen wij terugkeren.”

(Soerat al-Baqarah: 155-157)

Beste broeder/zuster: Een beproeving is een proces waarin je geduldig moet zijn. Tijdens dit proces beloont Allah jou met beloningen, Hij leert jou bepaalde dingen die je alleen kunt leren tijdens een beproeving. Je hoeft niet te weten hoe jouw zaken opgelost gaan worden, laat dat aan Allah over. Wat Allah wel van je wil tijdens het geduldig zijn, is vertrouwen in Hem hebben en actie blijven ondernemen.

Ga dus door met je leven, laat je niet neerhalen door bepaalde beproevingen want je hebt ze eerder gehad, alleen wellicht in een andere vorm. Je kon het toen ook aan. Allah is met jou, er staan, in sha Allah, mooie dingen voor jou te gebeuren. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds