Alles zal uiteindelijk duidelijk worden

Alles zal uiteindelijk duidelijk worden

Het kan zijn dat je momenteel veel vragen hebt en weinig antwoorden krijgt. Waarom veranderen de omstandigheden plotseling voor mij? Waarom verdwijnen bepaalde zaken die ik koester uit mijn leven? Waarom ging alles eerst goed en gaat plotseling alles verkeerd? Heb ik iets verkeerds gedaan? Is het een straf? Ben ik het slachtoffer van het kwaad, of is er iets anders aan de hand? Om hierop antwoord te krijgen, moet je geduldig zijn en vertrouwen hebben. Deze twee zaken zullen uiteindelijk duidelijkheid geven.

Misschien heb je afkeer van een situatie, maar heeft Allah iets goeds ingelegd, en misschien ben je tevreden met iets terwijl het schadelijk voor je zal zijn. Allah weet wat Hij doet, en daarom moet je geduldig zijn en vertrouwen hebben.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: vers 216)

Beste broeder/zuster: Soms ben je zelf de oorzaak van de veranderingen. Je vroeg Allah om het goede, dus heeft Allah alles wat je kwaad zou doen uit je leven verwijderd. Je vroeg Allah om rust, en Hij heeft datgene wat je onrust brengt uit je leven gehaald om het later te vervangen door iets wat je wel rust zal schenken. De omstandigheden kunnen veranderen doordat je zelf een actie hebt ondernomen of doordat iemand anders een actie heeft ondernomen. Wees niet bang, Allah heeft alles onder controle. Datgene wat je nu pijn doet, zal gecompenseerd of vervangen worden door iets wat je blij en gelukkig maakt.

Geduld en vertrouwen zijn twee middelen om dichter bij Allah te komen en om jezelf beter te leren kennen. Het zijn de middelen die ervoor zorgen dat je tijdens onzekere tijden weer hoop krijgt. Wees niet bang, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ds-1